Designers

Blum & Balle A/S

Henrik Blum (geb. 1960, Denemarken) en Rune Balle Olesen (geb. 1957, Denemarken)

Blum en Balle zijn industrieel ontwerpers opgeleid aan de Deense Designschool.  Balle Olesen heeft ook de opleiding tot zilversmid gevolgd bij Georg  Jensen. Sinds 1996 werken Henrik en Rune samen in de designstudio Blum & Balle. Hun creaties komen altijd voort uit teamwork, waarbij diverse gespecialiseerde professionals hun bijdrage leveren, waaronder technische specialisten. Daarnaast hebben zij oog voor emotionele waarden, die worden ingebracht door werkplekspecialisten en informatiepsychologen.

Het designteam heeft producten en designs ontworpen voor bedrijven als Delite Aps, Hamlet Danish Design A/S, JM Glass Lda en Belcom Inc.

Blum en Balle hebben de klaptafel Ultima, de kantinestoel Cameo en de stoelseries 200, 600 en 1200 ontworpen voor RBM. Stuk voor stuk lichtende voorbeelden van hoe vorm en functie kunnen worden verenigd.

www.blum-balle.dk

Harrit & Sørensen A/S

Thomas Harrit (Denemarken) en Nicolai Sørensen (Denemarken)

Harrit en Sørensen zijn twee succesvolle industrieel ontwerpers opgeleid aan de Deense Designschool.  Sinds 1993 staan zij aan het hoofd van het ontwerpbureau Harrit & Sørensen A/S. Samen hebben zij al een aantal grote successen geboekt. Hun eerste succesvolle product was de kledinghanger KNAX. Ook de technische verkeersoplossing Greenlight was bijzonder succesvol en werd bekroond met de Deense designprijs in 2000.

RBM werkt sinds 2007 samen met Harrit en Sørensen.  Deze samenwerking heeft geleid tot een nieuwe interpretatie van het begrip kantoormeubels.

Harrit en Sørensen hebben voor RBM de nieuwe productserie Sweep ontworpen. Deze bestaat uit een tafel, een bank en fauteuils in een geheel nieuwe, comfortabele en functionele uitvoering..

www.harrit-sorensen.dk

Krijn Hamelink

Krijn Hamelink (geb. 1947, Nederland)

Hamelink is een erkend ontwerper die internationaal bijzonder succesvol is. Hij volgde de opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en is sindsdien werkzaam bij het ontwerpbureau Kho Liang Ie In de loop van 30 jaar heeft Krijn meubels voor RBM ontworpen, onder meer de stoel Arena, die werd bekroond met de GIO-prijs.

De samenwerking tussen RBM en Hamelink heeft niet alleen geleid tot onderscheidingen, designprijzen en goede verkoopcijfers, maar vooral tot vele tevreden klanten.

Krijn Hamelink ontwierp ook Combo X en XS voor RBM. Een staaltje van doordacht design waarbij de gebruikerswensen leidend zijn geweest.

Tias Eckhoff

Thias Eckhoff (geb. 1926, Noorwegen)

Eckhoff is een veelzijdig designer en verantwoordelijk voor vele bekende designklassiekers. Hij volgde de keramiekopleiding aan de Noorse Hogeschool voor Industrieel Design. Eckhoff heeft door de jaren heen met vele materialen gewerkt, en zowel porselein, sleutels, bestek als meubels ontworpen. Hij heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, onder andere de Lunning-prijs, de Jacobsprijs en de Klassiker-prijs.

Van de stapelstoel Ana, die Eckhoff in 1980 voor RBM ontwierp, zijn miljoenen exemplaren gemaakt. Andere succesvolle producten van de hand van Eckhoff zijn een zilveren bestek voor Georg Jensen en sleutels voor Trioving.

Naast Ana heeft Thias Eckhoff ook de stoel Bella ontworpen voor RBM. Beide stoelen zijn het levende bewijs dat een goed ontwerp tijdloos is.